Sykkeltur i Lucca og Toscana

sykkeltur i området rundt lucca – programforslag

Her er et eksempel på en sykkeltur i Lucca. Vi skreddersyr turer etter ønske.

Turen blir arrangert som fra vingård til vingård – men med fast overnatting i Lucca så ingen tid må gå til å pakke ut og inn hver dag. Sykkelturene går til en ny vin- eller olivengård hver dag, og besøket avsluttes hver gang med en stor lunsj eller middag og transport tilbake til Lucca med bil. Syklene blir igjen på gården, så neste dag er det kun en kort kjøretur tilbake til stedet for å starte sykkelturen videre til en ny gård. Dette gjør det hele veldig behagelig, men sørger for at det blir en ny rute hver dag.
Opplev Lucca og Toscana på sykkel. Sykkelturene blant vinranker i åsene utenfor Lucca er nydelige og blir tilpasset hver enkel gruppe. Vi har lagt vekt på at du skal bo komfortabelt i en trivelig leilighet i Lucca sentrum, og at alle skal få oppleve severdighetene og skikkene der, og ikke minst mat- og vintradisjonene.

Det er bare å samle minimum fire venner og reise i fire dager akkurat når det passer deg. Vi ordner alt det praktiske – dere skal kun nyte sykkelturen, landskapet, stemningen, maten og vinen.
Sykkelguiden snakker et skandinavisk språk eller engelsk og kjenner de spennende småveiene blant vinmarkene i området. Vi stiller ingen krav til sykkelkunnskaper, men normal god form gjør opplevelsen mer gøyal. Til denne turen brukes hybridsykler.
Ønsker noen å ha flere dager i leilighetene uten program kan dette arrangeres.

Dag 1

Ankomst Pisa flyplass og transport til Lucca og leiligheten. Hvis tiden tillater det kjører vi en tur innom det skjeve tårnet i Pisa og stopper der en liten stund før turen fortsetter til Lucca. Ved sen ankomst kan dette gjennomføres på avreisedagen.

På ettermiddagen arrangerer vi vinsmaking i Luccas mest anerkjente vinkjeller. Der kan du smake deg gjennom Italia fra nord til syd. Til denne smakingen serveres typiske oster fra regionen og focaccia.

Dagen avsluttes med en god fire-retters middag med viner på Osteria San Giorgio eller Buralli. Restauranten er godt kjent for sin ‘Lucchese ‘ mat og vi garanterer at alle blir gode og mette.

Dag 2

Frokost på kafé.

Etter frokost hentes og tilpasses sykler, så starter den første sykkelturen i åsene utenfor Lucca. Guiden legger opp til en tre- til firetimers sykkeltur med litt variert terreng. Sykkelturen ender på vingården Terre del Sillabo med en avslappet lunsj og stor vinsmaking. Etter lunsj er det transport med bil tilbake til Lucca.

Det blir ingen ordentlig Italiatur uten ekte italiensk pizza. Middagen serveres på Rusticanella eller Mara Meo.

Dag 3

Frokost på kafé.

Det er transport tilbake til Terre del Sillabo hvor dagens sykkeltur starter. Denne er på tre til fire timer i varierende terreng og med storslått utsikt.

Dagens mål er Villa Baldaccini (klikk her for bilder og mer informasjon om villaen) og et spennende matkurs med vår sjarmerende italienske kokk, Renzo.  Sammen med kokken lages en stor fire-fem retters meny som nytes i hagen. Matkurset er uhøytidelig og det viktigste er å ha det gøy sammen. Vi spiser også lunsj ved bassenget og det blir god tid til å bade og kose seg ved bassenget. Det er transport tilbake til Lucca senere på kvelden.

Vi kan også tilby en avslappende massasje fra vår engelske massør etter sykkelturen (avhengig av tilgjengelighet) f.eks. ved svømmebassenget på Villa Baldaccini (1).

Dag 4

Frokost på kafé.

Etter å ha blitt kjørt tilbake den korte veien til Villa Baldaccini er det bare å legge ut på en ny tre til fire timers sykkeltur i det pittoreske landskapet rundt Lucca.  Denne siste turen avsluttes med en stor pikniklunsj på bymuren i Lucca.

På kvelden blir det en stor femretters avslutningsmiddag med viner på en av Luccas beste restauranter, Ristorante Olivo.

Dag 5

Avreise. Utsjekk og transport til Pisa flyplass.

Kommentarer

Prisen gjelder overnatting, transport t/r Pisa flyplass – Lucca og t/r Lucca – Villa Baldaccini, t/r Sillabo – Lucca, måltider ref. program og aktiviteter ref. program. Til måltidene serveres 1/2 flaske vin per person, vann og kaffe. Prisen er per person i dobbeltrom (to personer per soverom i dobbeltseng eller to enkle senger). Tilbudet inkluderer ikke flyreise til Italia.

For 4 –  7 personer gjelder tilbudet følgende leiligheter: Anfiteatro, Del Toro, Corso Garibaldi og Vicolo San Pierino.

For 8 – 10 personer gjelder tilbudet følgende leilighet: Del Molinetto

Turistskatt er € 1,50 per døgn i maksimum 3 døgn. Barn under 14 betaler ikke turistskatt.

(1) Massasje kommer eventuelt i tillegg.

 Pris

€ 935 pr. person
(ca. kr 8415)

Tillegg
Aktivitet  4 pers.  5 – 10 pers.
Transport t/r Firenze flyplass € 70 € 35
Transport t/r Firenze flyplass med stopp Pisa tårn € 105 € 70
Ekstra døgn i leilighet (kun overnatting) € 75 € 60

Tilleggene er per person i €.

Informasjon om flyreiser

Avstander fra flyplassene i Italia til Lucca, Alba og Iseo

Lucca er 20 min. fra Pisa, 45 min. fra Firenze, 1,5 timer fra Bologna og 4 timer fra Milano og Roma.

Alba er 1,5 - 2 timer fra flyplassene rundt Milano (Malpensa, Linate og Bergamo)

Iseo er 30min fra Bergamo, 45min fra Milano LInate og 1time og 15min fra Milano Malpensa

Flyforbindelser fra Østlandet til Lucca og Toscana

Norwegian: Direkte t/r fra Oslo til Pisa tirs/lør fra 28/3 til 18/10 og direkte t/r fra Oslo til Pisa hver dag med unntak av søndag i skole sommerferien.

Norwegian: Via København/Stockholm til Pisa på søndager fra 18/5 til 6/8 og fra Pisa via Stockholm/København til Oslo fra 5/4 til 25/10

SAS: direkte fra Oslo til Pisa i skoleferien

Lufthansa: Fra Oslo til Firenze via Munchen/Frankfurt daglig hele året

KLM: Fra Oslo til Pisa og Firenze via Amsterdam daglig hele året

Ryan Air: Direkte fra Gøteborg til Pisa, og direkte fra Torp til Milano

Flyforbindelser fra Østlandet til Milano området (Lago d’Iseo og Alba)

Norwegian: Direkte fra Oslo til Milano, Verona og Venezia

SAS: Direkte fra Oslo til Milano

Lufthansa: Via Frankfurt/Munchen til Milano

KLM: Via Amsterdam til Milano

Ryan Air: Direkte fra Torp til Bergamo

Flyforbindelser fra Kr.sand/Stavanger/Bergen/Trondheim til Italia

SAS: via Oslo eller København til Pisa, Bologna og Milano

Norwegian: via Oslo eller København til Pisa og Milano

KLM: via Amsterdam til Pisa, Firenze, Bologna og Milano

Send en forespørsel

Sykkelaktiviteter vi tilbyr i Lucca og Toscana

Se på aktivitene under, få ideer og  send oss en epost og be om et spennende skreddersydd tilbud.

Kristin Walton og Kåre Myhre
Vittorio Emanuele II, 23. 55100 Lucca, Italia
info@2italia.com

Kristin Walton og Kåre Myhre
Vittorio Emanuele II, 23. 55100 Lucca, Italia
info@2italia.com